trafik-ve-cevre-sinav-sorulari
#
/10

Ehliyethane Deneme Sınavı

Zaman Bitti


Ehliyet Sınav Soruları

Trafik Bilgisi

Trafik Bilgisi Ehliyet sınav soruları

1 / 10

Ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförlerinin, 24 saatlik herhangi bir süre içinde devamlı olarak kaç saatten fazla araç sürmesi yasaktır?

2 / 10

Aşağıdakilerden hangisi, duraklanan veya park edilen yerden çıkan araç sürücüsünün uyması gereken kurallardan biri değildir?

3 / 10

  • Kamyon, kamyonet ve römorklarda yükle birlikte yolcu taşınırken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?
  • 4 / 10

    Şekle göre hangi numaralı araçların, bulundukları şeridi sürekli olarak işgal etmeleri yasaktır?

    5 / 10

    Aşağıdakilerden hangisinde durulur ve yol kontrol edildikten sonra geçilir?

    6 / 10

  • Arkadan çarpma şeklindeki trafik kazalarının en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
  • 7 / 10

    Şekildeki trafik görevlisinin yapmış olduğu işaretin anlamı nedir?

    8 / 10

    Şekildeki trafik tanzim işareti, kamyona hangi anlamda gabari sınırlaması getirmektedir?

    köprü yükseklik gabari levhası

    9 / 10

    Şekildeki gibi eğimsiz iki yönlü dar yoldaki karşılaşmada 2 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?

    10 / 10

    Zorunlu hâller dışında otoyollarda motorlu araçların asgari (en az) hız sınırı saatte kaç kilometredir?

    Skorunuz

    0%

    15 Responses

    1. 3.soruda kavşakta geçiş üstünlüğü olan araçlardan önce 1 sonra 2 nolu araç geçmelidir. Ancak 3.sırada geçiş önceliği olan araç 4 nolu araçtır. En son 3 nolu otobüs geçmelidir. Dönen araç düz giden araca yol verir. Ayrıca büyük araç küçük araca yol verir kuralları geçerli değil mi? 3 nolu araç otobüs ve sola dönecek. 4 nolu araç ise otomobil düz gidecek. Dolayısıyla sorunun cevabı b şıkkıdır.

      • anayoldan gelen araca ne olursa olsun tali yoldaki araç yol vermelidir dönüyorsa bile ana yol tali yol kavşağı var dikkat edersen o yüzden otobüs döner dediğin gibi anayol olmasaydı dediklerin doğruydu inşallah sınavı geçip ehliyeti almışsındır 🙂

      • 4. Aracın yanındaki levhayı görmediniz sanırım . Yol ver diyor levhada 🙂

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir