trafik-ve-cevre-sinav-sorulari
#
/10

Ehliyethane Deneme Sınavı

Zaman Bitti


Ehliyet Sınav Soruları

Trafik Bilgisi

Trafik Bilgisi Ehliyet sınav soruları

1 / 10

  • Geceleyin arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?
  • 2 / 10

    Kaza yapan aracın ön ve arkasına, diğer araç sürücülerini yavaşlatmak ve olası bir kaza tehlikesini önlemek için aşağıdakilerden hangisi yerleştirilmelidir?

    3 / 10

    I. Kırmızı ışıkta geçmektedir.
    II. Sağdan gelen yeşil araca ilk geçiş hakkını vermemektedir.
    III. Girişi olmayan yol bölümüne girmektedir.

    Videoya göre, kırmızı otomobil sürücüsü numaralanmış hatalardan hangilerini yapmaktadır?

    4 / 10

    Aksine bir işaret yoksa, şekildeki aracın yerleşim yeri içindeki azami hızı saatte kaç kilometredir?

    5 / 10

    Fazla eğimli yollarda karşılaşma hâllerinde; çıkan araç için geçiş güç veya mümkün değilse, güvenli geçişi sağlamak üzere inen araçlar, sığınma cebi de yoksa aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır?

    6 / 10

    Trafik kuralının ihlal edildiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde, toplam 100 ceza puanını aştığı birinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri kaç ay süre ile geri alınır?

    7 / 10

    Kamyon, çekici ve otobüs şoförleri 1 günde en fazla kaç saat araç kullanabilirler?

    8 / 10

    Otoyolda 120 km/saat hızla seyreden bir otomobil sürücüsü, önündeki araçla arasında en az kaç metre mesafe bırakmalıdır?

    9 / 10

    Trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde ödenmesi hâlinde, dörtte bir oranında indirim yapılır?

    10 / 10

    Şekildeki aracın sürücüsü, dönel kavşaktan geriye dönüş yapmak için hangi şeridi izlemelidir?

    Skorunuz

    0%

    2 Responses

      • bölünmüş kara yolu olmasaydı dediğiniz doğru olurdu. soruyu dikkatli okumak lazım.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir