Ehliyet Sinav Sorulari 18.06.2026, 00:00 Tarihinde yayinlanmis olup Guncel Sinav sorularini icermektedir. Bu sinavda Ehliyet sinavinda sorulan IIkyardým ,Trafik,Motor bilgisi,Trafik AdabÝ ile Animasyonlu Ehliyet Sinav Sorularindan olusmaktadir.. baþlaya týklayarak sorularý çözebilirsiniz

/10

Her Seferinde Farklı Sorular Gelmektedir

Zaman Bitti


Ehliyet Sınav Soruları

Hızlı Test 10 Soru

Her Seferinde Farklı Sorular Gelmektedir.

1 / 10

Öndeki araç yol kenarına park etmeye çalışırken arkadan gelen diğer aracın onu beklemesi durumu, trafikte aşağıdaki değerlerden hangisine sahip olunduğunu gösterir?

2 / 10

Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın öncelikli amaçlarındandır?

  • 3 / 10

    Taşıt yolu üzerine çizilen aşağıdaki yatay işaretlemelerden hangisi, şeridin sadece sağa dönüş için olduğunu bildirir?

    4 / 10

    Aşağıdakilerden hangisinin trafikte öfke duygusuna kapılan sürücülerde görülme olasılığı diğer sürücülere göre daha fazladır?

    5 / 10

    Motoru çalıştırırken uzun süre ve sıkça marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?

    6 / 10

  • I.Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu hâller dışında kullanılması yasaktır.
  • II.Karşı yönden gelen araç sürücülerinin ve kara yolunu kullanan diğer kişilerin gözlerini kamaştıracak bütün hâllerde, uzun hüzmeli farların yakılması yasaktır.
  • •Bu bilgiler için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
  • 7 / 10

    Şekildeki yol bölümünde görülen trafik işaret levhası, sürücüye hangisini bildirir?

    8 / 10

  • I. Bir el kazazedenin alnına, diğer elin 2 parmağı çene kemiğinin üzerine konulur.
  • II. Alından bastırılıp çeneden kaldırılarak baş geriye doğru itilir.
  • III. İşlemler sırasında sert hareketler tercih edilir.
  • Yukarıdakilerden hangileri, Baş geri-Çene yukarı pozisyonunun uygulama basamaklarındandır?
  • 9 / 10

    Araçların orijinal sistemlerinde yer alan egzoz borusu ve susturucunun korunması ile aşağıdakilerden hangisi amaçlanır?

    10 / 10

    Yerleşim yeri içindeki kara yollarında aksine bir işaret yoksa motorlu bisikletler için azami hız sınırı saatte kaç kilometredir?

    Skorunuz

    0%

    No responses yet

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir