trafik-ve-cevre-sinav-sorulari
#
/10

Ehliyethane Deneme Sınavı

Zaman Bitti


Ehliyet Sınav Soruları

Trafik Bilgisi

Trafik Bilgisi Ehliyet sınav soruları

1 / 10

  • Kaza anında araç dışına fırlama riskini azaltmak için araçlarda bulunan güvenlik sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
  • 2 / 10

    Bir kavşakta, trafik görevlisi ile birlikte ışıklı trafik işaret cihazı da bulunuyorsa, sürücüler öncelikle hangisine uymak zorundadırlar?

    3 / 10

    Şekildeki trafik kazası, hangisine uyulmaması sonucu meydana gelmiş olabilir?

    tali yol araç kaza

    4 / 10

    Araçlarda ilk yardım çantası bulundurulması konusunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    5 / 10

    Göz muayenesine ilişkin esaslara göre hangi rahatsızlığı olanlar, herhangi bir koşul aranmadan sürücü belgesi alabilirler?

    6 / 10

  • Aşağıdaki taşıtların hangisinde takograf cihazının bulundurulması zorunlu değildir?
  • 7 / 10

    İki yönlü trafiğin kullanıldığı yollarda, karşı yönden gelen araçların hareketini zorlaştıran bir durum varsa sürücülerin geçişi kolaylaştırmak için aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

    8 / 10

    Suçun işlendiği tarihten geriye doğru 5 yıl içinde yasal sınırların üze rinde ilk kez alkol almış olarak araç kullandığı tespit edilenlerin ehliyetleri ne kadar süreyle geri alınır?

    9 / 10

    Park edilmiş araçta aşağıdakilerden hangisinin yapılmasına gerek yoktur?

    10 / 10

    Bir kamyonet, eğimsiz iki yönlü dar yolda aksine işaret yoksa aşağıdakilerden hangisine geçiş kolaylığı sağlamalıdır?

    Skorunuz

    0%

    13 Responses

    1. 7. soru: Geçiş hakkını yayalara vermesi değil mi?
      Doğru Cevap: Öndeki aracı geçmek olarak çıkıyor. Test hatalı gibi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir